Składniki:
4 ziemniaki
200g młodego groszku (w strączkach)
2 zielone papryki
10g wodorostów Sea Spaghetti
200g startego sera typu cheddar
2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu (winnego, jabłkowego)
Sól i pieprz
Włączyć opiekacz (grill). Namoczyć suszone sea spaghetti w świeżej wodzie. Ugotować ziemniaki w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odlać wodę, obrać i pokroić w ósemki. Ugotować groszek w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. Ugotować sea spaghetti w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu przez 10 minut, następnie odcedzić i pokroić. W międzyczasie umieścić papryki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i opiec, często przewracając. Przestudzić, następnie obrać, usunąć nasiona i pokroić na duże kawałki. W salaterce umieścić ziemniaki, groszek i plastry papryki, pokropić oliwą z oliwek, dodać sea spaghetti oraz ser. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie przemieszać i podać.
Porcja na 4 osoby
(Źródło - z etykiet produktów Algaran)
No comments:
Post a Comment